Don Camillo Sangiovese-Cabernet Sauvignon
Super połączenie francuskiego Caberneta z włoskim Sangiovese. Ma mocno, intensywny rubinowy kolor. Posiada bardzo wyczuwalny aromat kandyzowanych owoców wiśni, lukrecji, przypraw, suszonych kwiatów z delikatną nutą wanilii. W ustach trwałe, bogate w garbniki i zwieńczone soczystymi taninami. Doskonale smakuje z pieczonymi mięsami, intensywnymi makaronami i dojrzewającymi serami. W ciepłe dni można je lekko schłodzić do 16°C i będzie jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Super połączenie francuskiego Caberneta z włoskim Sangiovese. Ma mocno, intensywny rubinowy kolor. Posiada bardzo wyczuwalny aromat kandyzowanych owoców wiśni, lukrecji, przypraw, suszonych kwiatów z delikatną nutą wanilii. W ustach trwałe, bogate w garbniki i zwieńczone soczystymi taninami. Doskonale smakuje z pieczonymi mięsami, intensywnymi makaronami i dojrzewającymi serami. W ciepłe dni można je lekko schłodzić do 16°C i będzie jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Wino produkowane jest przez najbardziej znaną i renomowaną na całym świecie firmę winiarską z południowych Włoch – Farnese Vini, która w rocznikach 2016, 2017 i 2019 uznana została za najlepszego włoskiego producenta win.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Fantini Farnese - Farnese Group
- Region
- Abruzzo
- Apelacja
- i.G.T. Terre di Chieti
- Szczep
- Sangiovese, Cabernet Sauvignon
- Dojrzewanie wina
- 6 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 2
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 4
- alkohol
- 13,5%