Valpolicella Classico Superiore “Ripasso”
81,30 zł

Dodaj do ulubionych

 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Ripasso to metoda produkcji win z regionu Valpolicella. Polega ona na dodawaniu osadu pozostałego po produkcji Amarone – które jest innym rodzajem wina produkowanego z podsuszanych gron – w celu wywołania wtórej fermentacji. Ripasso przejmuje wówczas nieco dojrzałości, aromatów i charakteru Amarone, zachowując przy tym owocową świeżość.
Wino z pięknym zapachem czarnej porzeczki, o bardzo głębokim smaku, wyraziste, miękkie, z mocno zaznaczoną taniną.

Opis

Kolor
czerwone
Producent
Giuseppe Campagnola - Campagnola
Rocznik
2016
Kraj
Włochy
Apelacja
D.O.C. Valpolicella Ripasso
Region
Veneto
Szczep
Corvina Veronese, Corvinone Veronese, Rondinella
Dojrzewanie wina
6 miesięcy
Recenzje

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję

Valpolicella Classico Superiore “Ripasso”

Napisz recenzję