Il Passo Nerello Mascalese

Il Passo Nerello Mascalese

104,00 zł
Brutto

 

Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem. 

Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów. 

Ilość
Dostępne

Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem. 

Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów. 

Nagrody:

Korea Wine Challenge 2018 Złoty Medal

Ultimate Wine Challenge 2018 Wynik 93/100

IT373
6 Przedmioty

Opis

Kolor
czerwone
Smak
Wytrawne
Kraj
Włochy
Producent
Vigneti Zabu - Farnese Group
Region
Sycylia
Apelacja
I.G.T. Sicilia
Szczep
Nerello
Dojrzewanie wina
6 miesięcy
Punktacja Vivino
3.9
Tytoń, kawa, czekolada
3
Suszone owoce
4
Dojrzałe owoce
4
Konfitury, wanilia
4
Masło, orzechy
1
Tropikalne owoce
1
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
4
Minerały
2
Ściółka leśna, fiołki
3
Piżmo, skóra
2
Dąb, dym, garbniki
3
alkohol
13%
Przedział cenowy
100-150zł

Podobne wina

To top