Il Passo Nerello Mascalese
Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem.
Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów.
Żywe, pełne i intensywne wino wyprodukowane wyłącznie z winogron odmiany Nerello Mascalese rosnących w winnicy usytuowanej na wzgórzach w okolicach Jeziora Arancio. Bliskość jeziora sprawia, że w winnicach panuje mikroklimat a krystalicznie czysta woda stwarza idealne warunki do uzyskania doskonałej jakości winogron. Dojrzałe owoce są suszone naturalnie w sycylijskim słońcu. Wino jest starzone w beczkach przez sześć miesięcy przed butelkowaniem.
Wyczuwalne aromaty przypraw korzennych, czerwonych owoców i kwiatów, ciepłe, pełne, dobrze zbalansowane. Pasuje do makaronów z sosami, mięs i serów.
Nagrody:
Korea Wine Challenge 2018 Złoty Medal
Ultimate Wine Challenge 2018 Wynik 93/100
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Vigneti Zabu - Farnese Group
- Region
- Sycylia
- Apelacja
- I.G.T. Sicilia
- Szczep
- Nerello
- Dojrzewanie wina
- 6 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 3.9
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 4
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 4
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 4
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 13%
- Przedział cenowy
- 100-150zł