Il Passo Verde - Vino Biologico
Wino o głęboko rubinowej barwie z bukietem czerwonych i ciemnych owoców, nutami przypraw i z delikatną balsamiczną, eukaliptusową nutą. Jest to pełne wino o zrównoważonej kwasowości i utrzymujących się smakach czarnych owoców i pikantności. Doskonałe do pieczeni, makaronów i twardych serów.
Wino o głęboko rubinowej barwie z bukietem czerwonych i ciemnych owoców, nutami przypraw i z delikatną balsamiczną, eukaliptusową nutą. Jest to pełne wino o zrównoważonej kwasowości i utrzymujących się smakach czarnych owoców i pikantności. Doskonałe do pieczeni, makaronów i twardych serów.
Wino produkowane jest przez najbardziej znaną i renomowaną na całym świecie firmę winiarską z południowych Włoch – Farnese Vini, która w rocznikach 2016, 2017 i 2019 uznana została za najlepszego włoskiego producenta win.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Vigneti Zabu - Farnese Group
- Region
- Sycylia
- Apelacja
- I.G.T. Terre Siciliane
- Szczep
- Nero d’Avola
- Dojrzewanie wina
- 6 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 3.8
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 13%
- Przedział cenowy
- 70-100zł