Albarino Fermentando En Baricca
Złotożółty z zielonymi refleksami. Duża intensywność aromatyczna. Mamy więc kremowe tony ciasta, kokosa, wanilii, tostów, wraz z owocami, brzoskwinia i nutami cytrusowymi. Kremowe w ustach, zbalansowane i soczyste.
(Najniższa cena produktu w ciągu ostatnich 30 dni przed promocją wynosi 176zł)
Złotożółty z zielonymi refleksami. Duża intensywność aromatyczna. Mamy więc kremowe tony ciasta, kokosa, wanilii, tostów, wraz z owocami, brzoskwinia i nutami cytrusowymi. Kremowe w ustach, zbalansowane i soczyste.
Winogrona są macerowane przed prasowaniem (6 godzin w kontrolowanej temperaturze 10ºC) aby uzyskać dobrą ekstrakcję aromatyczną. Następnie winogrona są wyciskane, a moszcz jest klarowny, następnie jest fermentowany w beczkach z dębu francuskiego Allier (300 litrów). Wino starzeje się w tych samych barriques przez kolejne 6 miesięcy z regularnym „battonażem”, aby wzniecić osad. Na koniec wino jest umieszczane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, w których dąb i owoce łączą się ze sobą przed butelkowaniem.
„Wino powstaje w winnicy” - to jest filozofia Bodegas La Val w pigułce. Inwestujemy w produkowane wina z własnych tradycyjnych winnic.
Opis
- Kolor
- białe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Hiszpania
- Producent
- Bodegas La Val
- Region
- Rias baixas
- Apelacja
- D.O. Rias Baixas
- Szczep
- Albarińo
- Punktacja Vivino
- 3.9
- Tytoń, kawa, czekolada
- 1
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 4
- Tropikalne owoce
- 3
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 1
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 12,5%
- Przedział cenowy
- 150-200zł