Albarino Fermentando En Baricca

Albarino Fermentando En Baricca

176,00 zł
Brutto

 

Złotożółty z zielonymi refleksami. Duża intensywność aromatyczna. Mamy więc kremowe tony ciasta, kokosa, wanilii, tostów, wraz z owocami, brzoskwinia i nutami cytrusowymi. Kremowe w ustach, zbalansowane i soczyste. 

Ilość
Dostępne

Złotożółty z zielonymi refleksami. Duża intensywność aromatyczna. Mamy więc kremowe tony ciasta, kokosa, wanilii, tostów, wraz z owocami, brzoskwinia i nutami cytrusowymi. Kremowe w ustach, zbalansowane i soczyste. 

Winogrona są macerowane przed prasowaniem (6 godzin w kontrolowanej temperaturze 10ºC) aby uzyskać dobrą ekstrakcję aromatyczną. Następnie winogrona są wyciskane, a moszcz jest klarowny, następnie jest fermentowany w beczkach z dębu francuskiego Allier (300 litrów). Wino starzeje się w tych samych barriques przez kolejne 6 miesięcy z regularnym „battonażem”, aby wzniecić osad. Na koniec wino jest umieszczane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, w których dąb i owoce łączą się ze sobą przed butelkowaniem.

„Wino powstaje w winnicy” - to jest filozofia Bodegas La Val w pigułce. Inwestujemy w produkowane wina z własnych tradycyjnych winnic.

HI223
1 Przedmiot

Opis

Kolor
białe
Kraj
Hiszpania
Producent
Bodegas La Val
Region
Rias baixas
Apelacja
D.O. Rias Baixas
Szczep
Albarińo
Smak
Wytrawne
Tytoń, kawa, czekolada
1
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
3
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
4
Tropikalne owoce
3
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
3
Minerały
2
Ściółka leśna, fiołki
1
Piżmo, skóra
0
Dąb, dym, garbniki
0
alkohol
12,5%

Podobne wina

To top