Monthelie „Les Durreses" Premier Cru
350,00 zł
Brutto
Bogate aromaty różnorodnych dojrzałych czerwonych owoców. Wspaniała równowaga pomiędzy strukturą i krągłością. Najlepiej pasuje do drobiu, przepiórki i bażanta. Do leżakowania przez kolejne 7 lat.
Apelacja Monthelie, która usytułowana jest pomiędzy dwoma bardziej znanymi „klimatami” – Volnay i Mersault – znana była już w IX wieku. Powstają tutaj jedne z najbardziej niezwykłych win klasy Premier Cru. W winnicy o powierzchni 1,72 ha, należącej do Bouchard Pere & Fils, winogrona zbierane jest jako jedne z ostatnich w całej apelacji.
Bogate aromaty różnorodnych dojrzałych czerwonych owoców. Wspaniała równowaga pomiędzy strukturą i krągłością. Najlepiej pasuje do drobiu, przepiórki i bażanta. Do leżakowania przez kolejne 7 lat.
BU179
2 Przedmioty
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Francja
- Producent
- Bouchard Pere & Fils
- Region
- Bourgogne
- Apelacja
- AOC Monthelie Premier Cru
- Szczep
- Pinot Noir
- Dojrzewanie wina
- 12-14 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 4
- Suszone owoce
- 5
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 4
- Piżmo, skóra
- 4
- Dąb, dym, garbniki
- 4
- Przedział cenowy
- powyżej 500zł