Caldora Montepulciano D’Abruzzo
Intensywne, trwałe i owocowe wino w rubinowej barwie z granatowymi refleksami. Pełne, aksamitne ciało, z przyjemnymi taninami. W nosie aromat czerwonych owoców z przewagą suszonych śliwek, wiśni i leśnych jeżyn, z nutami wanilii. W ustach pełne, owocowe, z przyjemnym długim zakończeniem. Najlepiej smakuje z salami, bogatymi daniami głównymi, mięsami oraz serami.
Intensywne, trwałe i owocowe wino w rubinowej barwie z granatowymi refleksami. Pełne, aksamitne ciało, z przyjemnymi taninami. W nosie aromat czerwonych owoców z przewagą suszonych śliwek, wiśni i leśnych jeżyn, z nutami wanilii. W ustach pełne, owocowe, z przyjemnym długim zakończeniem. Najlepiej smakuje z salami, bogatymi daniami głównymi, mięsami oraz serami.
Wino produkowane jest przez najbardziej znaną i renomowaną na całym świecie firmę winiarską z południowych Włoch – Farnese Vini, która w rocznikach 2016, 2017 i 2019 uznana została za najlepszego włoskiego producenta win.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Caldora Vini - Farnese Group
- Region
- Abruzzo
- Apelacja
- D.O.C. Montepulciano D’Abruzzo
- Szczep
- Motepulciano
- Punktacja Vivino
- 3.6
- Tytoń, kawa, czekolada
- 1
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 1
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 1
- alkohol
- 13,5%