Beaujolais Blanc
Regionalna apelacja "Beaujolais Blanc" powstała w 1937 roku, na ziemi w skrajnej północnej części winnicy, w granicach Macon i południowo-zachodniej części Villefranche. Wyprodukowane wyłącznie z winogron Chardonnay. Winogrona są tłoczone po przybyciu do piwnicy, ich fermentacja trwa dwa tygodnie. To wino jest klejnotem winnicy. Oferuje subtelne aromaty świeżych owoców i białych kwiatów. Jest niezwykle różnorodne, łączy taninę i świeżość, balans pomiędzy krągłościami i finezją, w których jest też cień wyrafinowania i odrobina wanilii. Podawać schłodzone w temperaturze 10 °C do ryb, skorupiaków i sałatek.
Regionalna apelacja "Beaujolais Blanc" powstała w 1937 roku, na ziemi w skrajnej północnej części winnicy, w granicach Macon i południowo-zachodniej części Villefranche. Wyprodukowane wyłącznie z winogron Chardonnay. Winogrona są tłoczone po przybyciu do piwnicy, ich fermentacja trwa dwa tygodnie. To wino jest klejnotem winnicy. Oferuje subtelne aromaty świeżych owoców i białych kwiatów. Jest niezwykle różnorodne, łączy taninę i świeżość, balans pomiędzy krągłościami i finezją, w których jest też cień wyrafinowania i odrobina wanilii. Podawać schłodzone w temperaturze 10 °C do ryb, skorupiaków i sałatek.
Opis
- Kolor
- białe
- Kraj
- Francja
- Producent
- Pardon & Fils
- Region
- Bourgogne
- Apelacja
- A.C. Beaujolais
- Szczep
- Chardonnay
- Smak
- Wytrawne
- alkohol
- 12,5%
Powiązane produkty
- Brak powiązanych produktów