Vale de Lobos Rose
Produkowany z odmian winorośli Touriga Nacional i Aragonez, z winnic Quinta da Ribeirinha w dzielnicy Ribatejano, został poddany fermentacji przy ścisłej kontroli temperatury. Żywe, różowe, jest eleganckim winem o zapachu czerwonych owoców, brzoskwini i nut kwiatowych. W ustach świeże, intensywne i trwałe. 2-miesięczne starzenie w amerykańskim dębie.
Produkowany z odmian winorośli Touriga Nacional i Aragonez, z winnic Quinta da Ribeirinha w dzielnicy Ribatejano, został poddany fermentacji przy ścisłej kontroli temperatury. Żywe, różowe, jest eleganckim winem o zapachu czerwonych owoców, brzoskwini i nut kwiatowych. W ustach świeże, intensywne i trwałe. 2-miesięczne starzenie w amerykańskim dębie.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirinha.
Opis
- Kolor
- różowe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Portugalia
- Producent
- Quinta da Ribeirinha
- Region
- Tejo
- Apelacja
- Vinho Regional Tejo
- Szczep
- Tempranillo
- Dojrzewanie wina
- 2 miesiące
- Punktacja Vivino
- 3.6
- Tytoń, kawa, czekolada
- 0
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 1
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 12%
- Przedział cenowy
- 50-70zł