Rosso di Montalcino "Banditella" biologico rosso
Wino jest bogate, masywne z intensywnymi owocami, elegancko wsparte szlachetnymi taninami i przyprawami pochodzącymi z dębu. Efekt imponujący, harmonijny i przyjemny. Głęboka, rubinowa barwa czerwieni z jasnofioletowymi nutami. Wyczuwalny intensywny bukiet jeżyn i wanilii. Idealna równowaga między nutami owocowymi a kwasowością, jest to wino o dojrzałych, mocnych taninach i bardzo długiej końcówce.
Wino jest bogate, masywne z intensywnymi owocami, elegancko wsparte szlachetnymi taninami i przyprawami pochodzącymi z dębu. Efekt imponujący, harmonijny i przyjemny. Głęboka, rubinowa barwa czerwieni z jasnofioletowymi nutami. Wyczuwalny intensywny bukiet jeżyn i wanilii. Idealna równowaga między nutami owocowymi a kwasowością, jest to wino o dojrzałych, mocnych taninach i bardzo długiej końcówce.
Rosso di Montalcino Banditella to nowoczesna interpretacja klasyki z Montalcino. Wino to łączy wspaniałą strukturę oraz długowieczność Brunello ze świeżością i gotowością Rosso di Montalcino.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Tenuta Col d'Orcia
- Region
- Toskania
- Apelacja
- D.O.C. Rosso di Montalcino
- Szczep
- Sangiovese
- Dojrzewanie wina
- 12 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 3.8
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 15%
- Przedział cenowy
- 150-200zł