Zabu Nero d’Avola
Czerwone wytrawne wino stworzone w 100 % z typowo sycylijskiej odmiany winogron. Ma piękną rubinową barwę z delikatnymi fioletowymi refleksami. Jest skoncentrowane i dobrze ułożone.. Wyczuwalne aromaty czarnych porzeczek, wiśni i konfitur. W ustach świeże, z nutami owoców leśnych i przypraw. Doskonale smakuje z daniami z grilla, pizzami, makaronami i dojrzewającymi serami.
Czerwone wytrawne wino stworzone w 100 % z typowo sycylijskiej odmiany winogron. Ma piękną rubinową barwę z delikatnymi fioletowymi refleksami. Jest skoncentrowane i dobrze ułożone.. Wyczuwalne aromaty czarnych porzeczek, wiśni i konfitur. W ustach świeże, z nutami owoców leśnych i przypraw. Doskonale smakuje z daniami z grilla, pizzami, makaronami i dojrzewającymi serami.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Vigneti Zabu - Farnese Group
- Region
- Sycylia
- Apelacja
- IGT Sicilia
- Szczep
- Nero d'Avola
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 1
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 3
- Tropikalne owoce
- 2
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 13%
- Przedział cenowy
- 50-70zł