Fernando "La Familia"

Fernando "La Familia"

99,00 zł
Brutto

 

 

Fernando "La Familia" to kupaż szczepów w proporcji: 60% Tempranillo, 20% Garnacha tinta, 20% Cabernet Sauvignon. Każdy ze szczepów winifikowany jest osobno. Po zakończonym procesie fermentacji alkoholowej oraz malolaktycznej, wina są ze sobą mieszane w odpowiedniej proporcji. Finalne wino dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach zarówno z dębu francuskiego, jak i amerykańskiego. Następnie kilka tygodni odpoczywa w butelkach zanim pojawi się na rynkach.

Mocny aromat z wyraźnym charakterem palonego dębu, kawy i smoły na tle bardzo dojrzałych owoców i z odrobiną lukrecji. Na podniebieniu smaczne, mięsiste, nieco jędrne taniny. Z potencjałem do leżakowania przez minimum 7 lat. Polecane do gulaszu, pieczonej wołowiny, dziczyzny, twardych serów.

Ilość
Dostępne

José Fernando Pérez Salamanca położył kamień węgielny pod wielki projekt J. Fernando Family Wines, kiedy w 1997 roku nabył posiadłość Finca Venta de Don Quijote w celu założenia tam winnicy i wybudowania winiarni.
Dzięki swojemu doświadczeniu, wprowadził nowe techniki uprawy oraz dostosował odpowiednie odmiany winorośli do tamtejszej gleby i klimatu. Przekonany, że dobre wino rodzi się i jest wytwarzane w posiadłości, założyciel J. Fernando Family Wines zaangażował się w opracowanie i komercjalizację własnych win, które po raz pierwszy trafiły na światowe rynki
w 2006 roku.

Fernando "La Familia" to kupaż szczepów w proporcji: 60% Tempranillo, 20% Garnacha tinta, 20% Cabernet Sauvignon. Każdy ze szczepów winifikowany jest osobno. Po zakończonym procesie fermentacji alkoholowej oraz malolaktycznej, wina są ze sobą mieszane w odpowiedniej proporcji. Finalne wino dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach zarówno z dębu francuskiego, jak i amerykańskiego. Następnie kilka tygodni odpoczywa w butelkach zanim pojawi się na rynkach.

Mocny aromat z wyraźnym charakterem palonego dębu, kawy i smoły na tle bardzo dojrzałych owoców i z odrobiną lukrecji. Na podniebieniu smaczne, mięsiste, nieco jędrne taniny. Z potencjałem do leżakowania przez minimum 7 lat. Polecane do gulaszu, pieczonej wołowiny, dziczyzny, twardych serów.

HI244
6 Przedmioty

Opis

Kolor
czerwone
Smak
Wytrawne
Kraj
Hiszpania
Producent
J.Fernando
Region
Kastylia
Apelacja
IGP Tierra de Castilla
Szczep
Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Garnacha
Dojrzewanie wina
6 miesięcy
Punktacja Vivino
3.6
Tytoń, kawa, czekolada
4
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
3
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
0
Tropikalne owoce
1
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
2
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
3
Piżmo, skóra
2
Dąb, dym, garbniki
3

Podobne wina

To top