Vale de Lobos Reserva Cabernet Sauvignon tinto
Wino powstające z najlepszych winogron zbieranych ręcznie, ma intensywnie rubinowy kolor z refleksami fioletu. W nosie wyczuwalne zapachy zielonej papryki, tostów, kawy i nut orzechowych. W ustach "gorące", pełne pikantnych przypraw. Długie, intensywne a zarazem aksamitne.
Podawać z wyrazistymi potrawami mięsnymi.
Wino powstające z najlepszych winogron zbieranych ręcznie, ma intensywnie rubinowy kolor z refleksami fioletu. W nosie wyczuwalne zapachy zielonej papryki, tostów, kawy i nut orzechowych. W ustach "gorące", pełne pikantnych przypraw. Długie, intensywne a zarazem aksamitne.
Podawaj z wyrazistymi potrawami mięsnymi.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirnha.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Portugalia
- Producent
- Quinta da Ribeirinha
- Region
- Tejo
- Apelacja
- Vinho Regional Tejo
- Szczep
- Cabernet Sauvignon
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 14,5%
- Przedział cenowy
- 100-150zł