Le Anfore Bio
Intensywny rubinowy kolor, z zapachami wanilii i czekolady, whisky i kawy. Na podniebieniu jest pełne i otulające, ale jednocześnie harmonijne.
Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem i dziczyzną z grilla lub w gulaszu oraz z dojrzałymi serami.
Temperatura podawnia
16° - 18° C
Winogrona są uprawiane w winnicy Tenute Masso Antico zgodnie z metodami upraw ekologicznych i zbierane ręcznie.
Po winifikacji wino dojrzewa w amforach cocciopesto oraz w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
Amfory cocciopesto, zrobione są ze specjalnej mieszanki pokruszonych kruszyw ceramicznych, włókien, odłamków kamieni, piasku, spoiwa cementowego i wody, gwarantuje winu kontrolowaną mikrooksygenację, a rezultatem jest w pełni rozwinięte wino o osobliwych i oryginalnych smakach.
Intensywny rubinowy kolor, z zapachami wanilii i czekolady, whisky i kawy. Na podniebieniu jest pełne i otulające, ale jednocześnie harmonijne.
Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem i dziczyzną z grilla lub w gulaszu oraz z dojrzałymi serami.
Temperatura podawnia 16° - 18°C.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Masso Antico - Schenk Holding
- Region
- Apulia
- Apelacja
- I.G.T. Puglia
- Szczep
- Primitivo, Negroamaro
- Punktacja Vivino
- 4.2
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 4
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 14,5%
- Przedział cenowy
- 100-150zł