Spezieri Biologico
Spezieri Biologico to mieszanka Sangiovese oraz Ciliegiolo z międzynarodowymi odmianami winogron. Ciliegiolo i starożytna toskańska odmiana winorośli, nadaje świeży aromat dojrzałej czarnej wiśni, przy czym równoważy surowość Sangiovese. Jest to wino o głębokiej, rubinowej czerwieni z fioletowymi odcieniami. W nosie wyczuwalne bogate nuty czerwonych owoców wiśni, przechodzące w pikantne. Pełny, trwały smak z miękkimi i dojrzałymi taninami, długie, przyjemne i świeże na końcu.
Spezieri Biologico to mieszanka Sangiovese oraz Ciliegiolo z międzynarodowymi odmianami winogron. Ciliegiolo i starożytna toskańska odmiana winorośli, nadaje świeży aromat dojrzałej czarnej wiśni, przy czym równoważy surowość Sangiovese. Jest to wino o głębokiej, rubinowej czerwieni z fioletowymi odcieniami. W nosie wyczuwalne bogate nuty czerwonych owoców wiśni, przechodzące w pikantne. Pełny, trwały smak z miękkimi i dojrzałymi taninami, długie, przyjemne i świeże na końcu.
Idealny w lecie w temperaturze 14/15° C.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Tenuta Col d'Orcia
- Region
- Toskania
- Apelacja
- I.G.T. Toscana
- Szczep
- Sangiovese, Ciliegiolo
- Punktacja Vivino
- 3.5
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 13%
- Przedział cenowy
- 70-100zł