Spezieri Biologico
Spezieri Biologico to mieszanka Sangiovese oraz Ciliegiolo z międzynarodowymi odmianami winogron. Ciliegiolo i starożytna toskańska odmiana winorośli, nadaje świeży aromat dojrzałej czarnej wiśni, przy czym równoważy surowość Sangiovese. Jest to wino o głębokiej, rubinowej czerwieni z fioletowymi odcieniami. W nosie wyczuwalne bogate nuty czerwonych owoców wiśni, przechodzące w pikantne. Pełny, trwały smak z miękkimi i dojrzałymi taninami, długie, przyjemne i świeże na końcu.
Spezieri Biologico to mieszanka Sangiovese oraz Ciliegiolo z międzynarodowymi odmianami winogron. Ciliegiolo i starożytna toskańska odmiana winorośli, nadaje świeży aromat dojrzałej czarnej wiśni, przy czym równoważy surowość Sangiovese. Jest to wino o głębokiej, rubinowej czerwieni z fioletowymi odcieniami. W nosie wyczuwalne bogate nuty czerwonych owoców wiśni, przechodzące w pikantne. Pełny, trwały smak z miękkimi i dojrzałymi taninami, długie, przyjemne i świeże na końcu.
Idealny w lecie w temperaturze 14/15° C.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Tenuta Col d'Orcia
- Region
- Toskania
- Apelacja
- I.G.T. Toscana
- Szczep
- Sangiovese, Ciliegiolo
- Smak
- Wytrawne
- alkohol
- 13%
Powiązane produkty
- Brak powiązanych produktów