Masso Antico rosso wino bezalkoholowe
W aromacie pojawiają się nuty czerwonych owoców, takich jak truskawka i czereśnia, a na podniebieniu wino ma dobrą strukturę, delikatne taniny i długotrwałą trwałość. Idealne do dań z grilla, makaronów w sosie pomidorowym oraz do serów dojrzewających.
W aromacie pojawiają się nuty czerwonych owoców, takich jak truskawka i czereśnia, a na podniebieniu wino ma dobrą strukturę, delikatne taniny i długotrwałą trwałość. W odczuciach wino jest półwytrawne. Idealne do dań z grilla, makaronów w sosie pomidorowym oraz do serów dojrzewających.
Po zbiorze winogron Primitivo w Apulii, wino jest produkowane metodą winifikacji czerwonych win, z maceracją skórek przez 10 dni podczas fermentacji alkoholowej oraz fermentacji malolaktycznej. Następnie wino jest stabilizowane i przygotowywane do procesu dealkoholizacji, który odbywa się przy użyciu technologii membranowej. Dzięki zaawansowanej technologii, alkohol jest oddzielany od wina, zachowując pełną strukturę i aromaty.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Masso Antico - Schenk Holding
- Region
- Puglia
- Szczep
- Primitivo
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 0
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 0%
- Pojemność
- 750 ml