Vision Merlot
To izraelskie wino jest produkowane ze szczepu Merlot (90%) i Petit Verdot (10%). Po zbiorach winogrona dotarły do winnicy wczesnym rankiem. Łodygi zostały oddzielone od winogron i po delikatnym tłoczeniu rozpoczęto procesy fermentacji, w tym malolaktycznej, która ma na celu ustabilizowanie i zmiękczenie wina. Fermentacja trwa przez 7 dni w temperaturze 25° C. Vision Merlot dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 5 miesięcy. To wino o wiśniowym posmaku, nutach karmelu i dymu. Ma odświeżającą kwasowość, jest niezwykle przyjemne do picia.
To izraelskie wino jest produkowane ze szczepu Merlot (90%) i Petit Verdot (10%). Po zbiorach winogrona dotarły do winnicy wczesnym rankiem. Łodygi zostały oddzielone od winogron i po delikatnym tłoczeniu rozpoczęto procesy fermentacji, w tym malolaktycznej, która ma na celu ustabilizowanie i zmiękczenie wina. Fermentacja trwa przez 7 dni w temperaturze 25° C. Vision Merlot dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 5 miesięcy. To wino o wiśniowym posmaku, nutach karmelu i dymu. Ma odświeżającą kwasowość, jest niezwykle przyjemne do picia.
Winnica została założona w 1870 roku przez Abrahama Teperberga i jego syna Zeeva Zaida Teperberga. Zarządzana przez Moti Teperberga Teperberg jest obecnie jedną z wiodących izraelskich winnic, produkującą ponad 100 odmian wina i soku winogronowego. Firma sprzedaje ponad cztery miliony butelek rocznie, lokalnie i na całym świecie. Teperberg jest wymieniany jako jedna z najbardziej znanych izraelskich winnic.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Kraj
- Izrael
- Producent
- Teperberg
- Apelacja
- Judean Lowlands
- Szczep
- Merlot
- Dojrzewanie wina
- 5 miesięcy
- Smak
- Wytrawne
- alkohol
- 13,5%
Powiązane produkty
- Brak powiązanych produktów