Vale de Lobos Espumante 2016

Vale de Lobos Espumante 2016

120,00 zł
Brutto

 

 

Wino produkowane jest metodą tradycyjną, która polega na przeprowadzeniu drugiej fermentacji alkoholowej w butelce.

Kolor jasnocytrusowy, błyszczący, w nosie orzechy, cytrusy, dojrzałe owoce. W ustach złożone, subtelne, z eleganckim cytrusowym finiszem. Polecane jako aperitif, z rybami, owocami morza i delikatnymi serami.

Ilość
Dostępne

Wino produkowane jest metodą tradycyjną, która polega na przeprowadzeniu drugiej fermentacji alkoholowej w butelce. Do drugiej fermentacji używane są wina, które dojrzewały przez kilka miesięcy pod osadem z drożdży. W końcowym etapie produkcji osad, który powstał z obumarłych drożdży, w wyniku codziennej rotacji butelek spływa do ich szyjek, jest zamrażany i po otwarciu butelki, pod wpływem panującego w niej ciśnienia, wydalany na zewnątrz. Finalne wino leżakuje przez minimum 12 miesięcy zanim trafi na rynek.

Kolor jasnocytrusowy, błyszczący, w nosie orzechy, cytrusy, dojrzałe owoce. W ustach złożone, subtelne, z eleganckim cytrusowym finiszem. Polecane jako aperitif, z rybami, owocami morza i delikatnymi serami.

POR46
4 Przedmioty

Opis

Kolor
białe
Smak
Wytrawne
Kraj
Portugalia
Producent
Quinta da Ribeirinha
Region
Tejo
Apelacja
DOP do Tejo metodo classico
Szczep
Fernao Pires
Dojrzewanie wina
15 miesięcy
Punktacja Vivino
3.5
Tytoń, kawa, czekolada
4
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
4
Konfitury, wanilia
3
Masło, orzechy
2
Tropikalne owoce
0
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
3
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
2
Piżmo, skóra
2
Dąb, dym, garbniki
3
alkohol
12 %
Przedział cenowy
100-150zł

Podobne wina

To top