Vale de Lobos Branco
Jasne, żywe wino, produkowane z odmiany Fernão Pires. Bogaty nos o aromatach limonki, mandarynki, białej brzoskwini, rozwijającej smaki mango, marakui, zielonej papai i ananasa. Eleganckie i zrównoważone, o żywym i długim wykończeniu. Częściowo starzone w dębowych beczkach. Skorupiaki, proste owoce morza oraz miękkie sery będą doskonałym połączeniem.
Jasne, żywe wino, produkowane z odmiany Fernão Pires. Bogaty nos o aromatach limonki, mandarynki, białej brzoskwini, rozwijającej smaki mango, marakui, zielonej papai i ananasa. Eleganckie i zrównoważone, o żywym i długim wykończeniu. Częściowo starzone w dębowych beczkach. Skorupiaki, proste owoce morza oraz miękkie sery będą doskonałym połączeniem.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirnha.
Opis
- Kolor
- białe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Portugalia
- Producent
- Quinta da Ribeirinha
- Region
- Tejo
- Apelacja
- Tejo
- Szczep
- Fernao Pires
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 0
- Suszone owoce
- 1
- Dojrzałe owoce
- 2
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 2
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 0
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 13%
- Przedział cenowy
- 50-70zł