Vale de Lobos Tinto

Vale de Lobos Tinto

58,00 zł
Brutto

 

To intensywne i strukturalne wino, z aromatami i smakami owoców leśnych, wanilii, z nutą korzenną i aksamitnymi taninami idealnie komponuje się z pieczonymi i grillowanymi mięsami, makaronami z sosami mięsnymi i grzybowymi, wyrazistymi serami.

Ilość
Dostępne

To intensywne i strukturalne wino, z aromatami i smakami owoców leśnych, wanilii, z nutą korzenną i aksamitnymi taninami idealnie komponuje się z pieczonymi i grillowanymi mięsami, makaronami z sosami mięsnymi i grzybowymi, wyrazistymi serami.

Region Tejo znajduje się w samym sercu Portugalii, niedaleko stolicy kraju – Lizbony. Posiada bogate dziedzictwo kulturowe i słynie z historycznych skarbów. Można tu znaleźć rzymskie ruiny, gotyckie zamki, manuelińskie klasztory i średniowieczne wioski na szczytach wzgórz. To jeden z najstarszych regionów w Portugalii z tradycją uprawy winorośli sięgającą XII wieku. Do endemicznych odmian czerwonych winorośli zalicza się: Touriga Nacional, Castelao Francés, Trincadeira Preta.

Wino produkowane jest przez rodzinną firmę założoną w latach 80-tych przez Jose Candido, która obecnie zarządzana jest przez Marianę i Rui Candido. Ich głównym założeniem i przyświecającym celem jest produkcja najwyższej jakości win w zgodzie z naturą i tradycją regionu.

PISZĄ O NAS! WIĘCEJ O TYM WINIE PRZECZYTASZ TUTAJ!

POR20
3 Przedmioty

Opis

Kolor
czerwone
Kraj
Portugalia
Producent
Quinta da Ribeirinha
Region
Tejo
Apelacja
Tejo
Szczep
Castelao Frances
Smak
Wytrawne
Dojrzewanie wina
4 miesiące
Punktacja Vivino
3.7
Tytoń, kawa, czekolada
2
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
3
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
1
Tropikalne owoce
0
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
3
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
2
Piżmo, skóra
1
Dąb, dym, garbniki
2
alkohol
14%

Podobne wina

To top