Chateau Coucy
Wino jest miękkie i eleganckie. Pojawiają się aromaty czerwonych owoców i czerwonej papryki co jest bardzo typowe dla szczepu Cabernet Sauvignon, którym towarzyszą miękkie i gładkie nuty wanilii i lukrecji charakterystyczne dla bardzo dojrzałego Merlot. Doskonale smakuje z jagnięciną, pieczonymi czerwonymi mięsami i mocno aromatycznymi serami.
Wino jest miękkie i eleganckie. Pojawiają się aromaty czerwonych owoców i czerwonej papryki co jest bardzo typowe dla szczepu Cabernet Sauvignon, którym towarzyszą miękkie i gładkie nuty wanilii i lukrecji charakterystyczne dla bardzo dojrzałego Merlot. Doskonale smakuje z jagnięciną, pieczonymi czerwonymi mięsami i mocno aromatycznymi serami.
Zamek - Château Coucy nosi imię starej angielskiej rodziny, która mieszkała w Akwitanii w XV wieku.
Posiadłość w 2007r. została zakupiona przez rodzinę Bonfils i była to ich pierwsza inwestycja w regionie Bordeaux w Montagne Saint-Emilion.
Winnica jest w większości obsadzona Merlot, który doskonale dojrzewa na wapiennych glebach. Parcele Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc są lekko oddalone od posiadłości i dojrzewają na glebach bardziej żwirowych. Zbiór odbywa się na początku września, całkowicie ręcznie – dodatkowo winogrona przechodzą jeszcze dodatkową selekcję po dostarczeniu do winiarni.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Kraj
- Francja
- Producent
- Jean Michel Bonfils
- Region
- Bordeaux
- Apelacja
- A.C. Montagne-Saint-Emilion
- Smak
- Wytrawne
- alkohol
- 14%
Powiązane produkty
- Brak powiązanych produktów