Aguaribay Malbec
Wino leżakuje przez rok, częściowo w stali nierdzewnej, a po części w beczkach. W wyniku tego procesu powstało bogate i hojne wino o ciemnej barwie, w którym pojawia się mnóstwo czarnych owoców, jagód i malin. Długie zakończenie podkreślone jest nutami tytoniu.
Wino leżakuje przez rok, częściowo w stali nierdzewnej, a po części w beczkach. W wyniku tego procesu powstało bogate i hojne wino o ciemnej barwie, w którym pojawia się mnóstwo czarnych owoców, jagód i malin. Długie zakończenie podkreślone jest nutami tytoniu.
Aguaribay jest typowym drzewem w Regionie Mendoza, doskonale przystosowanym do warunków średniej wysokości Andów, często rośnie u podnóża tego majestatycznego pasma górskiego. U stóp Andów, w odległości 120 km na południe od Mendozy, gdzie rosną drzewa Aguaribay na wysokości 1100 m. mieści się winnica i stąd właśnie pochodzą winogrona do stworzenia tego Malbeca. Nazwa wina pochodzi własnie od tych też drzew, które rosną na granicy winnicy.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Argentyna
- Producent
- Baron Edmond de Rothschild Heritage
- Region
- Mendoza
- Apelacja
- Vista Flores, Uco Valley
- Szczep
- Malbec
- Dojrzewanie wina
- 12 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 4
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 4
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 13,5%
- Przedział cenowy
- 100-150zł