Primitivo Giulio Straccali
Intensywny bukiet konfitur z czerwonych owoców. W ustach bogate i miękkie, z delikatnym owocowo-słodkim finiszem. Podawać do duszonych mięs, dzikiego ptactwa i dojrzałych serów
Zbierane ręcznie na przełomie sierpnia i września winogrona Primitivo, pochodzą z wyselekcjonowanych winnic z południowych podregionów Apulii. Po zakończeniu fermentacji na skórkach winogron, w kontrolowanej temperaturze 26o C przez około 10 dni, 30% tego wina dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego, podczas gdy reszta wina przez ten sam okres leżakuje w kadziach stalowych.
Intensywny bukiet konfitur z czerwonych owoców. W ustach bogate i miękkie, z delikatnym owocowo-słodkim finiszem. Podawać do duszonych mięs, dzikiego ptactwa i dojrzałych serów.
Od 1925 roku winiarnia Giulio Straccali w Toskanii, należy do grona awangardowych i postępowych producentów wina. Ekspert enolog, przedsiębiorca, rolnik i producent wina, Giulio Straccali był przede wszystkim człowiekiem z wizją, który od początku istnienia firmy produkował eleganckie i zrównoważone wina, które cieszą gusta miłośników win na całym świecie.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Giulio Straccali - Rocca delle Macie
- Region
- Apulia
- Apelacja
- IGT Puglia
- Szczep
- Primitivo
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 4
- Masło, orzechy
- 0
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 1
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 1
- Przedział cenowy
- 50-70zł