Masso Antico Primitivo Organic
Intensywny rubinowy kolor, z owocowymi nutami śliwki i dojrzałej wiśni w nosie. Na podniebieniu bardzo treściwe, ale jednocześnie miękkie i aksamitne, z długotrwałym finiszem.
Doskonałe do wędlin, jako dodatek do czerwonych mięs i dojrzałych serów.
Temperatura serwowania
16° - 18° C
Winogrona uprawiane są w winnicy Tenute Masso Antico położonej w sercu Salento, prowadzonej zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego.
Winogrona są selekcjonowane w winnicy, a winifikacja odbywa się w stalowych zbiornikach o kontrolowanej temperaturze. Pod koniec fermentacji malolaktycznej wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.
Intensywny rubinowy kolor, z owocowymi nutami śliwki i dojrzałej wiśni w nosie. Na podniebieniu bardzo treściwe, ale jednocześnie miękkie i aksamitne, z długotrwałym finiszem.
Doskonałe do wędlin, jako dodatek do czerwonych mięs i dojrzałych serów.
Temperatura serwowania
16° - 18° C
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Półwytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Masso Antico - Schenk Holding
- Region
- Apulia
- Apelacja
- I.G.T. Salento
- Szczep
- Primitivo
- Dojrzewanie wina
- 4 miesiące
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 1
- alkohol
- 14%
- Przedział cenowy
- 70-100zł