Nterra Negroamaro
Wino to jest produkowane z winogron wyselekcjonowanych w Salento – jednym z podregionów Apulii. Po zakończeniu fermentacji, przed zabutelkowaniem, wino dojrzewa kilka miesięcy w dużych kadziach dębowych.
Intensywne i trwałe aromaty czarnej porzeczki, miękkich owoców z nutą tymianku i ziół. Wino o dobrej strukturze, przyjemnej świeżości, gładkie i z długim finiszem. Podawać z gulaszami, pieczonymi mięsami i dojrzałymi serami.
Wino to jest produkowane z winogron wyselekcjonowanych w Salento – jednym z podregionów Apulii. Po zakończeniu fermentacji, przed zabutelkowaniem, wino dojrzewa kilka miesięcy w dużych kadziach dębowych.
Intensywne i trwałe aromaty czarnej porzeczki, miękkich owoców z nutą tymianku i ziół. Wino o dobrej strukturze, przyjemnej świeżości, gładkie i z długim finiszem. Podawać z gulaszami, pieczonymi mięsami i dojrzałymi serami.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Pietra Pura - Rocca delle Macie
- Region
- Apulia
- Apelacja
- IGP Puglia
- Szczep
- Negroamaro
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- Przedział cenowy
- 70-100zł