Vale de Lobos Pinot Noir
Intensywnie rubinowe wino. W nosie czerwone owoce, przyprawy i tosty. Potężne w ustach, nieoczywiste i długie na finiszu. Wspaniałe w połączeniu z pieczonymi mięsami, wędlinami i miękkimi serami.
(Najniższa cena w ostatnich 30 dniach to: 105zł)
Intensywnie rubinowe wino. W nosie czerwone owoce, przyprawy i tosty. Potężne w ustach, nieoczywiste i długie na finiszu.
Wspaniałe w połączeniu z pieczonymi mięsami, wędlinami i miękkimi serami.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirnha.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Portugalia
- Producent
- Quinta da Ribeirinha
- Region
- Tejo
- Apelacja
- Vinho Regional Tejo
- Szczep
- Pinot Noir
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 4
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- alkohol
- 12,5%
- Przedział cenowy
- 100-150zł