Estaciones Tempranillo
W winie znajdziemy wyczuwalne aromaty ciemnej wiśni, malin, jagód. W smaku miękkie, owocowe, bardzo dobrze zbalansowane. Smakuje ludziom zaczynającym zabawę z winem, jak i tym, którzy szukają już czegoś bardziej zbudowanego. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają najszybcie z pośród czerwonych odmian w Hiszpanii.
W winie znajdziemy wyczuwalne aromaty ciemnej wiśni, malin, jagód. W smaku miękkie, owocowe, bardzo dobrze zbalansowane. Smakuje ludziom zaczynającym zabawę z winem, jak i tym, którzy szukają już czegoś bardziej zbudowanego. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają najszybcie z pośród czerwonych odmian w Hiszpanii.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Hiszpania
- Producent
- Roqueta Origen Comercial
- Region
- Kastylia
- Apelacja
- VdR Castilla
- Szczep
- Tempranillo
- Punktacja Vivino
- 3.4
- Tytoń, kawa, czekolada
- 1
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 2
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 2
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 12%
- Przedział cenowy
- 0-50zł