Estaciones Tempranillo
W winie znajdziemy wyczuwalne aromaty ciemnej wiśni, malin, jagód. W smaku miękkie, owocowe, bardzo dobrze zbalansowane. Smakuje ludziom zaczynającym zabawę z winem, jak i tym, którzy szukają już czegoś bardziej zbudowanego. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają najszybcie z pośród czerwonych odmian w Hiszpanii.
W winie znajdziemy wyczuwalne aromaty ciemnej wiśni, malin, jagód. W smaku miękkie, owocowe, bardzo dobrze zbalansowane. Smakuje ludziom zaczynającym zabawę z winem, jak i tym, którzy szukają już czegoś bardziej zbudowanego. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają najszybcie z pośród czerwonych odmian w Hiszpanii.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Kraj
- Hiszpania
- Producent
- Roqueta Origen Comercial
- Region
- Kastylia
- Apelacja
- VdR Castilla
- Szczep
- Tempranillo
- Smak
- Wytrawne
- alkohol
- 12%