Moscato d`Asti Cesare Pavese
Włoskie wino produkowane w 100% ze szczepu Moscato z regionu Asti. Lekkie, owocowo-kwiatowe, słodkie wino (140g/1L) o delikatnym perlage i przyjemnej, delikatnej kwasowości. Wino dojrzewało przez 2 miesiące na osadzie z drożdży. Idealne jako aperitif lub na koniec posiłku z owocami, dojrzałymi serami czy ciastem z orzechów laskowych.
Włoskie wino produkowane w 100% ze szczepu Moscato z regionu Asti. Lekkie, owocowo-kwiatowe, słodkie wino (130g/1L) o delikatnym perlage i przyjemnej, delikatnej kwasowości. Wino dojrzewało przez 2 miesiące na osadzie z drożdży. Idealne jako aperitif lub na koniec posiłku z owocami, dojrzałymi serami czy ciastem z orzechów laskowych.
W 1967 Egidio i Angela postanowili rozpocząć pracę w winnicy, która okazała się pełna wyzwań oraz satysfakcji. Jak każdy dobry rolnik, Egidio, zaczynał krok po kroku z pokorą i wytrwałością swoją pracę, wiedział, iż ciężką pracą i zwróceniem uwagi na jakość produktu osiągnie sukces. Aktualnie (w XXI wieku), firma obejmuje 60 akrów winnic, podzielonych na typowe kultury strefy. Działki znajdują się głównie w S. Stefano Belbo, ale także w Castiglione Tinella, Mango, Costigliole d'Asti oraz Castagnole Lanze.
Opis
- Kolor
- białe
- Smak
- Słodkie
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Cesare Pavese
- Region
- Piemont
- Apelacja
- DOCG Moscato d'Asti
- Szczep
- Moscato
- Dojrzewanie wina
- 2 miesiące
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 3
- Tropikalne owoce
- 3
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 4
- Minerały
- 3
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 5,5%
- Przedział cenowy
- 70-100zł