Le Fornaci rosato
Jasnoróżowy odcień, z refleksami przypominające płatki róż. Wino ma bardzo bogaty bukiet z aromatami różowego grejpfruta, kwiatu brzoskwini, nuty mineralnych i skórki mandarynki.
Leżakowane w stali nierdzewnej zapewnia świeży, owocowy, subtelny smak. Jego żywa kwasowość przypomina nuty skórki cytrusowej, finisz jest trwały i harmonijny.
Ekskluzywne wino, które jest kwintesencją terroir jeziora Garda, z jego odmianami winogron, aromatami i smakami. Jest wynikiem bardzo starannej selekcji Turbiany, najwyższej klasy winogron regionu Lugana i Rondinelli, rodzima odmiana strefy Valpolicella, a także szczególnego przetwarzania ich moszczów podczas winifikacji.
Jasnoróżowy odcień, z refleksami przypominające płatki róż. Wino ma bardzo bogaty bukiet z aromatami różowego grejpfruta, kwiatu brzoskwini, nuty mineralnych i skórki mandarynki.
Leżakowane w stali nierdzewnej zapewnia świeży, owocowy, subtelny smak. Jego żywa kwasowość przypomina nuty skórki cytrusowej, finisz jest trwały i harmonijny.
Opis
- Kolor
- białe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Tommasi Viticoltori - Tommasi Family
- Region
- Veneto
- Szczep
- Turbiana, Rondinella
- Dojrzewanie wina
- 4 miesiące
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 0
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 2
- Tropikalne owoce
- 2
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 1
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 12,5%
- Przedział cenowy
- 100-150zł