Caldora Sangiovese - Terre di Chieti
Sangiovese z Abruzji to soczyste i pełne wino o aromatach i smakach dojrzałych wiśni, czereśni i jagód, lekko pikantne, z delikatną taniną. Polecane do antipasti, makaronów z mięsnymi sosami, pizzy z wędliną lub mięsem, pieczonego schabu, miękkich serów.
Sangiovese z Abruzji to soczyste i pełne wino o aromatach i smakach dojrzałych wiśni, czereśni i jagód, lekko pikantne, z delikatną taniną. Polecane do antipasti, makaronów z mięsnymi sosami, pizzy z wędliną lub mięsem, pieczonego schabu, miękkich serów.
Sangiovese to najczęściej uprawiana czerwona odmiana winorośli we Włoszech. Ze względu na różnorodność gleb i mikroklimatów daje zróżnicowane, pod względem charakteru i przeznaczenia, czerwone wina.
Wino produkowane jest przez najbardziej znaną i renomowaną na całym świecie firmę winiarską z południowych Włoch – Farnese Vini, która przez 3 lata z rzędu uznana została za najlepszego włoskiego producenta win.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Caldora Vini - Farnese Group
- Region
- Abruzzo
- Apelacja
- I.G.T. Terre di Chieti
- Szczep
- Sangiovese
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 2
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 13%