Lambrusco dell'Emillia Rosso
Mianem Lambrusco określa się czerwone wina musujące pochodzące tradycyjnie z włoskiego regionu Emilia-Romania, wyprodukowane z właściwego sobie szczepu – Lambrusco.
Menestrello Lambrusco charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem, przyjemnym smakiem z dominującymi nutami dojrzałych czerwonych owoców zwieńczone miękkimi taninami i eleganckim, długo pozostającym na podniebieniu wykończeniem.
Mianem Lambrusco określa się czerwone wina musujące pochodzące tradycyjnie z włoskiego regionu Emilia-Romania, wyprodukowane z właściwego sobie szczepu – Lambrusco.
Menestrello Lambrusco charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem, przyjemnym smakiem z dominującymi nutami dojrzałych czerwonych owoców zwieńczone miękkimi taninami i eleganckim, długo pozostającym na podniebieniu wykończeniem.
Polecane do pizzy, makaronów, a także to deserów i owoców, doskonałe jako aperitif.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Półsłodkie
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Menestrello - Schenk Holding
- Region
- Modena
- Apelacja
- I.G.T. Emilia-Romagna
- Szczep
- Lambrusco
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 1
- Suszone owoce
- 1
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 2
- alkohol
- 8%
- Przedział cenowy
- 0-50zł