Zolla Primitivo di Manduria
Barwa intensywna, głęboka czerwień z odcieniem rubinowym przewlekającym się z fioletowymi refleksami. Aromaty są bardzo intensywne złożone i wywołują odczucia takie jak dżem z czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, z elementami kakao i lukrecji. Na podniebieniu wino jest subtelne, lecz pełne z miękkimi i bardzo dojrzałymi owocami jagód, czarnej porzeczki, jeżyn. Długie zakończenie z dominacją wanilii i nutami cynamonu. Dobrze napowietrzone wino zamienia się w głębię subtelnych delikatnych i uwodzących nut smakowych.
Barwa intensywna, głęboka czerwień z odcieniem rubinowym przewlekającym się z fioletowymi refleksami. Aromaty są bardzo intensywne złożone i wywołują odczucia takie jak dżem z czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, z elementami kakao i lukrecji. Na podniebieniu wino jest subtelne, lecz pełne z miękkimi i bardzo dojrzałymi owocami jagód, czarnej porzeczki, jeżyn. Długie zakończenie z dominacją wanilii i nutami cynamonu. Dobrze napowietrzone wino zamienia się w głębię subtelnych delikatnych i uwodzących nut smakowych.
Wino prezentuje najwyższy poziom klasyfikacji.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Półwytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Vigneti del Salento - Farnese Group
- Region
- Apulia
- Apelacja
- D.O.P. Primitivo di Manduria
- Szczep
- Primitivo
- Dojrzewanie wina
- 6-8 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 4.0
- Tytoń, kawa, czekolada
- 4
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 5
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 1
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 4
- Minerały
- 3
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 4
- Dąb, dym, garbniki
- 4
- alkohol
- 14%