Chiantari Nero d’Avola – Merlot

Chiantari Nero d’Avola

84,00 zł
Brutto

 

Sycylijskie wino, o intensywnej ciemnoczerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tle. W ustach pełne, bogate w taniny, jednak na swój sposób dyskretne. Bardzo uniwersalne, wzbogaca smak wielu potraw, świetnie łącząc się m.in. z wędlinami, pasztetem, lub pieczoną wieprzowiną. Temperatura serwowania 18-20 C°.

Ilość
Dostępne

Sycylijskie wino, o intensywnej ciemnoczerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tle. W ustach pełne, bogate w taniny, jednak na swój sposób dyskretne. Bardzo uniwersalne, wzbogaca smak wielu potraw, świetnie łącząc się m.in. z wędlinami, pasztetem, lub pieczoną wieprzowiną. Temperatura serwowania 18-20 C°.

Wino produkowane jest przez najbardziej znaną i renomowaną na całym świecie firmę winiarską z południowych Włoch – Farnese Vini, która w rocznikach 2016, 2017 i 2019 uznana została za najlepszego włoskiego producenta win.

IT732
6 Przedmioty

Opis

Kolor
czerwone
Kraj
Włochy
Producent
Vigneti Zabu - Farnese Group
Region
Sycylia
Apelacja
I.G.T. Sicilia
Szczep
Nero d’Avola
Smak
Wytrawne
Dojrzewanie wina
6 miesięcy
Tytoń, kawa, czekolada
3
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
3
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
2
Tropikalne owoce
1
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
3
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
3
Piżmo, skóra
2
Dąb, dym, garbniki
3
alkohol
13%

Podobne wina

To top