Eden rose
Do niewątpliwych zalet tego wina należą: żywy odcień łososiowy, świeżość, cytrusowość, bogactwo czerwonych owoców jagodowych oraz białe kwiaty. W ustach jest świeże, rześkie, mineralne, z dużą dozą letnich owoców i skórki cytryny. Urocza miękkość na podniebieniu.
Do niewątpliwych zalet tego wina należą: żywy odcień łososiowy, świeżość, cytrusowość, bogactwo czerwonych owoców jagodowych oraz białe kwiaty. W ustach jest świeże, rześkie, mineralne, z dużą dozą letnich owoców i skórki cytryny. Urocza miękkość na podniebieniu. Kupaż szczepów: Grenache, Caladoc, Syrah, Merlot, Carignan, Marsellan.
Wczesne zbiory dla zachowania jak największej świeżości wina. Wszystkie odmiany winorośli są winifikowane razem. Po zwiezieniu do winiarni całe kiście winogron przechowywane są w kadziach z niską temperaturą w celu większej ekstrakcji aromatów i smaków do wina. Po lekkim wyciśnięciu pierwszego soku, maceracja moszczu ze skórkami winogron trwa od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin w zależności od ilości antocjanów w każdym z rodzaju winogron. Po zakończonym procesie fermentacji alkoholowej, wino dojrzewa przez 3 miesiące na drobnym osadzie w kadziach betonowych.
Opis
- Kolor
- różowe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Francja
- Producent
- Brotte
- Apelacja
- IGP Mediterranee
- Szczep
- Grenache, Caladoc, Syrah, Merlot, Carignan, Marsellan
- Dojrzewanie wina
- 3 miesiące
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 0
- Suszone owoce
- 1
- Dojrzałe owoce
- 4
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 2
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 1
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0