Galileo rosso
Kolor intensywnie rubinowy. Bukiet świeży i złożony, z aromatami dojrzałych czerwonych owoców.Średnio treściwe o dobrej strukturze, z przyjemną świeżością i eleganckim gładkim finiszem, bogatym w konfiturę z czerwonych owoców. Wino dobrze komponuje się z każdym daniem na bazie makaronów z dodatkiem warzyw oraz białych lub czerwonych mięs.
Winogrona są selekcjonowane i zbierane ręcznie. Moszcz poddawany jest maceracji na skórkach winogron przez 10-12 dni. Po fermentacji alkoholowej i malolaktycznej, wino spędza kilkanaście tygodni w kadziach cementowych, a następnie jest butelkowane.
Kolor intensywnie rubinowy. Bukiet świeży i złożony, z aromatami dojrzałych czerwonych owoców.Średnio treściwe o dobrej strukturze, z przyjemną świeżością i eleganckim gładkim finiszem, bogatym w konfiturę z czerwonych owoców. Wino dobrze komponuje się z każdym daniem na bazie makaronów z dodatkiem warzyw oraz białych lub czerwonych mięs.
Od 1925 roku winiarnia Giulio Straccali w Toskanii, należy do grona awangardowych i postępowych producentów wina. Ekspert enolog, przedsiębiorca, rolnik i producent wina, Giulio Straccali był przede wszystkim człowiekiem z wizją, który od początku istnienia firmy produkował eleganckie i zrównoważone wina, które cieszą gusta miłośników win na całym świecie.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Rocca delle Macie
- Region
- Toskania
- Apelacja
- VdT
- Szczep
- Sangiovese, Primitivo, Syrah
- Punktacja Vivino
- 3.7
- Tytoń, kawa, czekolada
- 2
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 4
- Masło, orzechy
- 0
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 2
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 1
- Dąb, dym, garbniki
- 1
- Przedział cenowy
- 50-70zł