Castell d'Or Reserva Cabernet Sauvignon
Wino ma głęboki, ciemnoczerwony kolor. Znajdziemy w nim aromaty dojrzałych owoców, młodego dębu, przypraw: wanilia, cynamon i lukrecja. W ustach wyraziste i dobrze wyważone, pełne, eleganckie ze akcentami dojrzałych owoców. Wino spędziło 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, następnie dojrzewało w butelkach przez ponad 12 miesięcy.
Znakomicie współgra z dzikiem drobiem i daniami z czerwonego mięsa. Idealna temperatura podania: 13 - 15 ºC.
Wino ma głęboki, ciemnoczerwony kolor. Znajdziemy w nim aromaty dojrzałych owoców, młodego dębu, przypraw: wanilia, cynamon i lukrecja. W ustach wyraziste i dobrze wyważone, pełne, eleganckie ze akcentami dojrzałych owoców. Wino spędziło 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, następnie dojrzewało w butelkach przez ponad 12 miesięcy.
Znakomicie współgra z dzikiem drobiem i daniami z czerwonego mięsa. Idealna temperatura podania: 13 - 15 ºC.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Hiszpania
- Producent
- Castell D'Or
- Region
- Penedes
- Apelacja
- DO Conca de Barbera
- Szczep
- Cabernet Sauvignon
- Dojrzewanie wina
- 36 miesięcy
- Punktacja Vivino
- 3.6
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 3
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 1
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 3
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 4
- alkohol
- 14,5%
- Przedział cenowy
- 70-100zł