Barbera d'Alba "Vignota" biologico
120,00 zł
Brutto
Aromaty typowe w tym winie to jeżyny, czarna porzeczka z akcentami wanilii i lukrecji, które są rezultatem starzenia wina w beczkach. Pełne i intensywne w smaku, długie w zakończeniu.
Wino produkowane jest z selekcjonowanych, organicznych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Barbera. Proces fermentacji alkoholowej i maceracji moszczu ze skórkami winogron zachodzi w kadziach stalowych przez 8-10 dni. Następnie wino leżakuje w używanych beczkach z dębu francuskiego przez kilka miesięcy. Roczna produkcja wynosi do 35 000 butelek.
Aromaty typowe w tym winie to jeżyny, czarna porzeczka z akcentami wanilii i lukrecji, które są rezultatem starzenia wina w beczkach. Pełne i intensywne w smaku, długie w zakończeniu.
IT942
4 Przedmioty
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Conterno Fantino Azienda Agricola
- Region
- Piemont
- Apelacja
- DOC Alba
- Szczep
- Barbera d'Alba
- Punktacja Vivino
- 3.9
- Tytoń, kawa, czekolada
- 3
- Suszone owoce
- 4
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 2
- Masło, orzechy
- 0
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 3
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 2
- Piżmo, skóra
- 3
- Dąb, dym, garbniki
- 3
- Przedział cenowy
- 150-200zł