Barbera d'Alba "Vignota" biologico

120,00 zł
Brutto

 

 

Aromaty typowe w tym winie to jeżyny, czarna porzeczka z akcentami wanilii i lukrecji, które są rezultatem starzenia wina w beczkach. Pełne i intensywne w smaku, długie w zakończeniu.

Ilość
Dostępne

Wino produkowane jest z selekcjonowanych, organicznych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Barbera. Proces fermentacji alkoholowej i maceracji moszczu ze skórkami winogron zachodzi w kadziach stalowych przez 8-10 dni. Następnie wino leżakuje w używanych beczkach z dębu francuskiego przez kilka miesięcy. Roczna produkcja wynosi do 35 000 butelek.

Aromaty typowe w tym winie to jeżyny, czarna porzeczka z akcentami wanilii i lukrecji, które są rezultatem starzenia wina w beczkach. Pełne i intensywne w smaku, długie w zakończeniu.

IT942
4 Przedmioty

Opis

Kolor
czerwone
Smak
Wytrawne
Kraj
Włochy
Producent
Conterno Fantino Azienda Agricola
Region
Piemont
Apelacja
DOC Alba
Szczep
Barbera d'Alba
Punktacja Vivino
3.9
Tytoń, kawa, czekolada
3
Suszone owoce
4
Dojrzałe owoce
3
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
0
Tropikalne owoce
0
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
3
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
2
Piżmo, skóra
3
Dąb, dym, garbniki
3
Przedział cenowy
150-200zł

Podobne wina

To top