person Autor: Aleksanda Kowalska list Kategoria: #NIEMAJAKWWINNICY W:

Poznaj rodzinę Tommasi

HISTORIA

Rodzina Tommasi zajmuje się produkcją wina od ponad 100 lat, odkąd w 1902 r. Giacomo Battista Tommasi kupił małą winnicę w Valpolicella Classica.

Przez cztery pokolenia, rodzina zawsze osobiście zarządzała firmą. Dzięki  innowacyjnym decyzjom i  zachowaniu  szacunku do tradycji i terytorium członkowie rodziny stale podnoszą jakość swoich win.

Oto 3 zasady dzięki którym rodzina Tommasi stała się liderem na rynku win włoskich:

1) wprowadzanie przemyślanych zmian,

2) szacunek dla środowiska,

3) zawsze najwyższa  jakość produktu.

WINNICE I PIWNICE

Tommasi znajduje się w Pedemonte, małej wiosce w sercu regionu Valpolicella Classica. Firma rozwijała się przez dziesięciolecia, od małej winnicy dziadka Giacomo Tommasiego do posiadłości rozciągającej się na łącznej powierzchni 205 hektarów: 105 hektarów w regionie Valpolicella Classica, na prestiżowych wzgórzach La Groletta, Conca d’Oro i Ca 'Florian, oraz 100 hektarów w regionach DOC w Weronie. Rezultatem tego jest produkcja doskonałych win przy użyciu głównie rodzimych winogron i według tradycyjnych metod.

Piwnica jest sercem winnicy. Duże beczki ze słowiańskiego dębu są znakiem rozpoznawczym stylu Tommasi w tradycji winiarskiej. W winiarni znajduje się także Magnifica, największa beczka na świecie z monogramem założyciela Giacomo. Drogocenne wina Tommasi dojrzewają w chłodzie podziemnej piwnicy.

Poznaj wina Tommasi kliknij TUTAJ!

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
To top