#WINNETIPY DEGUSTACJA - WINO A BECZKA - Salentein Barrel Selection Chardonnay
Wino leżakując w beczkach wzbogaca się w naturalne zapachy dębowego drewna, wśród których najmocniejsze i najbardziej intensywne to: wanilia, żywica, cedr, tytoń, trociny, igliwie, koper, mięta, goździki, skórka pomarańczowa, kokos i cynamon. Beczki dębowe podczas wytwarzania są wypalane od wewnątrz, co dodaje winu aromatów słodkich: takich jak brązowy cukier, miód, czekolada, karmel. Do tego dochodzą zapachy palone: kawa, grzanki, dym z ogniska oraz nuty orzechowe, jak np. masło orzechowe, kokos, orzechy włoskie i laskowe, migdały. -- Wino, które dzisiaj Wam prezentuje to Argentyńskie Chardonnay, które dojrzewało w beczce 10 miesiecy: Salentein Barrel Selection Chardonnay! -- Jest to jasnożółte wino ze złotymi średnio intensywnymi iskierkami. Z prawdziwie eleganckimi i intensywnymi aromatami, wyczuwamy nuty dojrzałych owoców takich jak gruszka, czerwone jabłka subtelnie skomponowanych z aromatami masła, drewna i wanilii wydobytych poprzez starzenie w beczkach z francuskiego dębu. -- Nie wszystkim odpowiadają takie odbeczkowe aromaty w winie, jednak kto mnie zna ten wie, że ja takie wina zwyczajnie kocham ;) Tam gdzie masłowość tam i ja! -- Chciałabym Wam kiedyś to pokazać byście sami mogli poznać Wasze miłości! -- Salentein Barrel Selection Chardonnay https://winnica.pl/pl/winnica/408-salentein-barrel-selection-chardonnay.html -- Wina znjadziecie w sklepach City Wine i La Passion du Vin, oraz w sklepie internetowym: www.winnica.pl.