La Val Albarino
Albariño powstało z kupażu ręcznie zbieranych winogron pochodzących z winnic Taboxea, Arantei i Porto. Wino o intensywnej słomkowej barwie z jasnymi refleksami zieleni. Silny aromat świeżych ziół, kwiatów i cytrusów, z owocowymi nutami. W ustach świeże i owocowe, z długim wykończeniem. Dobrze komponuje się z owocami morza i rybami, ale jest także wspaniałym towarzyszem dla świeżego sera, foie gras, drobiu, sushi i różnych rodzajów makaronu.
Albariño powstało z kupażu ręcznie zbieranych winogron pochodzących z winnic Taboxea, Arantei i Porto. Wino o intensywnej słomkowej barwie z jasnymi refleksami zieleni. Silny aromat świeżych ziół, kwiatów i cytrusów, z owocowymi nutami. W ustach świeże i owocowe, z długim wykończeniem. Dobrze komponuje się z owocami morza i rybami, ale jest także wspaniałym towarzyszem dla świeżego sera, foie gras, drobiu, sushi i różnych rodzajów makaronu.
Podawać schłodzone - 12ºC.
„Wino powstaje w winnicy” - to jest filozofia Bodegas La Val w pigułce. Producent inwestuje w produkowane wina z własnych tradycyjnych winnic.
Opis
- Kolor
- białe
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Hiszpania
- Producent
- Bodegas La Val
- Region
- Rias baixas
- Apelacja
- D.O. Rias Baixas
- Szczep
- Albarińo
- Tytoń, kawa, czekolada
- 0
- Suszone owoce
- 2
- Dojrzałe owoce
- 3
- Konfitury, wanilia
- 1
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 2
- Warzywa, zielone owoce
- 3
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 4
- Minerały
- 1
- Ściółka leśna, fiołki
- 0
- Piżmo, skóra
- 0
- Dąb, dym, garbniki
- 0
- alkohol
- 12,5%