person Autor: Aleksanda Kowalska list Kategoria: #DOBRZEDOBRANE W:

#DOBRZEDOBRANE - RESTAURACJA CITYWINE SZCZECIN

Do szczecina dotarliśmy około 20, dobrze, że od apartamentu do Restauracji szło się mniej niż 5minut bo pogoda nie należała do najlepszych. Na miejscu czekała na nas Burrata na sezonowych owocach i kieliszek weissBURGUNDER! od producenta Erbeldinger. -- Dopiero kolejnego dnia kręciliśmy #dobrzedobrane z menagerem Pawłem, który pracuje w tym miejscu 16lat! Wyobrażam sobie, że tak długi kontakt z ponad 400 różnymi winami musiał pozostawić w nim odrobinę magii, która przekazywana była z pokolenia na pokolenie przy produkcji tych win. -- Tym razem postanowiliśmy zacząć od wyboru wina, chcieliśmy by wino było jednocześnie lubiane, ale również nieoczywiste. Wybór padł na portugalskie Sauvignon Blanc Curvos. Do, którego dobraliśmy dwa nieco różniące się dania: Łosoś na sosie porowym i Łosoś na słodkich pomarańczach. -- Ciekawa jestem czy już domyślacie się, które połączenie smaków było bardziej udane? -- Zasada jaką chcieliśmy Wam pokazać to "DOBIERAJ KIERUJĄC SIĘ WINOKOMPASEM". To właśnie dzięki niemu udało nam się skomponować danie idealnie pasujące do naszego wina. -- Dajcie proszę znać czy podobał się Wam ten odcinek? Czy byliście już w Szczecinie? -- Restauracja: https://www.facebook.com/citywine.szczecin/ -- Wina: weissBURGUNDER! https://winnica.pl/pl/winnica/388-weissburgunder-trocken.html Curvos Sauvignon Blanc https://winnica.pl/pl/winnica/589-curvos-sauvignon-blanc.html -- Dostępne w sklepach CityWine, La Passion du Vin i www.winnica.pl

Komentarze

Brak komentarzy

Zostaw swój komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
To top