L'Esparrou Orange

97,00 zł
Brutto

 

Zainspirowany gruzińskimi technikami winiarskimi i dostosowany do śródziemnomorskich winnic, l'Esparrou Vin Orange to połączenie pomysłów i pasji.

L’Esparrou Vin Orange ma pomarańczowy odcień z bursztynowymi refleksami. Nos jest złożony oraz intensywny i łączy świeżość brzoskwini z sewilską pomarańczą i prażonymi migdałami w połączeniu z duszonymi owocami. Na podniebieniu wino jest bogate i żywiołowe, z delikatną kwasowością, zaakcentowaną różą i owocami sadu. W końcówce wyczuwalne smaki orzechowe.

Doskonałe jako aperitif lub do potraw z migdałami, pistacjami i orzechami laskowymi, aromatycznymi przyprawami, z warzywami gotowanymi w woku, kaczką marynowaną, tagine, białą rybą w stylu Reunion oraz kozim serem z suszonymi morelami.

Ilość
Brak

Zainspirowany gruzińskimi technikami winiarskimi i dostosowany przez naszych winiarzy do śródziemnomorskich winnic, l'Esparrou Vin Orange to najlepsze połączenie pomysłów i pasji.

Wykonane ze starych krzewów Vermentino, Viognier i Muscat, l’Esparrou Vin Orange. Jest to białe wino, które ze względu na kontakt ze skórkami winogron zmienia swój kolor na pomarańczowy, wytwarzane przy użyciu tych samych technik winiarskich, co w przypadku wina czerwonego. Proces ten pozwala winu rozwinąć garbniki i substancje aromatyczne. Winogrona są zbierane w szczytowej dojrzałości, a następnie poddawane długotrwałemu procesowi fermentacji w niskich temperaturach, po którym następuje fermentacja malolaktyczna i długa maceracja pofermentacyjna, trwająca od 3 do 4 tygodni.

L’Esparrou Vin Orange ma pomarańczowy odcień z bursztynowymi refleksami. Nos jest złożony oraz intensywny i łączy świeżość brzoskwini z sewilską pomarańczą i prażonymi migdałami w połączeniu z duszonymi owocami.
Na podniebieniu wino jest bogate i żywiołowe, z delikatną kwasowością, zaakcentowaną różą i owocami sadu. W końcówce wyczuwalne smaki orzechowe.

Doskonałe jako aperitif lub do potraw z migdałami, pistacjami i orzechami laskowymi, aromatycznymi przyprawami, z warzywami gotowanymi w woku, kaczką marynowaną, tagine, białą rybą w stylu Reunion oraz kozim serem z suszonymi morelami.

BO749

Opis

Kolor
pomarańczowe
Smak
Wytrawne
Kraj
Francja
Producent
Vignobles Bonfils
Region
Languedoc-Rousillon
Apelacja
Vin de France
Szczep
Vermentino, Viognier, Muscat
Tytoń, kawa, czekolada
0
Suszone owoce
3
Dojrzałe owoce
2
Konfitury, wanilia
2
Masło, orzechy
3
Tropikalne owoce
2
Warzywa, zielone owoce
2
Cytrusy, kwaśne owoce
4
Minerały
1
Ściółka leśna, fiołki
1
Piżmo, skóra
0
Dąb, dym, garbniki
0
Przedział cenowy
70-100zł

Podobne wina

To top