Brunello di Montalcino Riserva
Wino ma barwę głęboką czerwono – rubinową z ceglanymi refleksami. Bogaty, pełny, długo utrzymujący się bukiet. W smaku pełne, wyraziste i zharmonizowane. Fantastycznie komponuje się z czerwonymi mięsami, dziczyzną i twardymi, dojrzewającymi serami.
Wino ma barwę głęboką czerwono – rubinową z ceglanymi refleksami. Bogaty, pełny, długo utrzymujący się bukiet. W smaku pełne, wyraziste i zharmonizowane. Fantastycznie komponuje się z czerwonymi mięsami, dziczyzną i twardymi, dojrzewającymi serami.
Jest to bardzo wyjątkowe Brunello, produkowane w najlepszych rocznikach, z gron o najlepszej jakość i ręcznie selekcjonowanych. Jest 4 lata starzone w beczce i potem spędza kolejny rok w butelce przed sprzedażą.
Tenuta Col d'Orcia jest tradycyjnym producentem Brunello di Montalcino. Tradycja oznacza poszanowanie istoty Sangiovese z Montalcino, która wyraża się w potencjale starzenia i ulepszania wina poprzez długie starzenie.
Opis
- Kolor
- czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Kraj
- Włochy
- Producent
- Tenuta Col d'Orcia
- Region
- Toskania
- Apelacja
- D.O.C.G Brunello di Montalcino
- Szczep
- Sangiovese
- Dojrzewanie wina
- 4 lata
- Tytoń, kawa, czekolada
- 4
- Suszone owoce
- 5
- Dojrzałe owoce
- 5
- Konfitury, wanilia
- 3
- Masło, orzechy
- 1
- Tropikalne owoce
- 0
- Warzywa, zielone owoce
- 2
- Cytrusy, kwaśne owoce
- 4
- Minerały
- 2
- Ściółka leśna, fiołki
- 4
- Piżmo, skóra
- 4
- Dąb, dym, garbniki
- 5
- alkohol
- 13,5%